Godt nyt for fødevare-relaterede virksomheder i land-distrikterne

Ekstra midler er blevet bevilliget til et europæisk projekt, der arbejder for at skabe bedre vilkår for små og mellemstore fødevarerelaterede virksomheder i landdistrikterne.

Det europæiske projekt REFRAME, der arbejder på at udvikle eller reetablere den lokale infrastruktur omkring fødevareproduktion, -forarbejdning og forbrug af fødevarer, blev d. 18. juni bevilliget flere midler af EU-programmet Interreg North Sea Region. Formålet med projektet er at skabe større mangfoldighed i udbuddet af fødevarer, fremme innovation og bæredygtighed, og derved skabe lokal beskæftigelse og styrke lokalsamfundene.

Ved at udvikle eller reetablere den lokale infrastruktur omkring fødevareproduktion, -forarbejdning og forbrug af fødevarer arbejder REFRAME for at skabe bedre vilkår for små og mellemstore fødevarerelaterede virksomheder i landdistrikterne.

Kort fortalt fremmer projektet en regional tilgang til fødevarer. Dette gøres helt konkret ved at fremme lokalt og regionalt samarbejde, støtte transnational læring og stimulere innovation. Målet er at øge bevidstheden omkring udbuddet og efterspørgslen af regionale fødevarer samt at påvirke lokale myndigheder, supermarkeder og forbrugere til at købe fødevarer regionalt.

Vi er meget begejstrede for, at projektet har fået bevilliget flere midler”, udtaler Laurids Siig Christensen, formand for Smagen af Danmark, som er den danske partner i projektet. ”I projektet er vi støt på udfordringer, men også flere nye muligheder for at støtte et bæredygtigt og langsigtet innovationspotentiale for fødevarerelaterede SMV'er i landdistrikterne. Med denne ekstrabevilling samt projektforlængelsen på 1 år bliver det nu muligt at forfølge de opståede muligheder”, tilføjer Laurids.

Øget fokus på bæredygtighed
Fødevaresektorens store indvirkning på klimaet, kræver øget fokus på bæredygtighed. "Bæredygtighed har altid været en integreret del af projektet, da vi fokuserer på korte forsyningskæder og regional produktion, men nu vil der blive ekstra fokus på de mest innovative fødevareproducenter", forklarer Laurids. ”Nye muligheder, som vi især ønsker at udforske i den ekstra tid, vi får, omfatter nye måder at markedsføre de lokale og mere bæredygtige fødevarealternativer”.

Erfaringer indsamles til inspiration
REFRAME-projektet har været i gang siden januar 2016, hvor 14 engagerede partnere fra hhv. Danmark, Tyskland, Belgien, Holland og Sverige arbejder sammen om at skabe bedre vilkår for fødevarerelaterede SMV'er i landdistrikterne i Nordsøregionen. Projektpartnerne indsamler løbende best practices, som uploades til et online ressource centre på projektets hjemmeside. På denne måde sikrer de, at andre kan drage nytte af de erfaringer og viden, der indsamles i projektet.

Vil du vide mere?
Yderligere information kan fås ved henvendelse til Laurids Siig Christensen, Formand for Smagen af Danmark Tlf.: 40155301, e-mail: siig@horsekaer.dk.

Læs mere om REFRAME projektet her 

REFRAME 02 A Colour


« Tilbage til oversigten